ابداع شباب بحرى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


 
الرئيسيةhttps://wwwadawyفيس بوكأحدث الصورالتسجيلدخول
روابط التحميل بالمنتدى جميعها مختصره وبضغطه واحده يتم التحميل وبدون صفحات مزعجه ولا عدادات للوقت
روابط التحميل بالمنتدى لن تظهر وانت زائر وهناك بعض روابط تحتاج رد يرجى التسجيل
رابط ديفكس هوا رابط شبيه بالتحميل من اليوتيوب كل ماعليك هوا الضغط على علامة التشغيل وسيفتح برنامج التحميل الخاص بك فورا
عملية التسجيل فى المنتدى والتفعيل تم اختصارها لتصبح فى اقل من دقيقتين وتم اختصارت البيانات حتى تكون عملية التسجيل بسيطه لكل الزوار
اذا كـــــــــانت لديك افـــــــــكار لتطـــــوير المنــــــــتدى فشـــــــــاركنا وكـــــن احد المؤســـــسين

 

  طريقة عمل محشى الممبار

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
adawy1985
مؤسس الموقع
مؤسس الموقع
adawy1985


عدد المساهمات : 2443
تاريخ التسجيل : 10/05/2010
العمر : 39
الموقع : wwwadawy.yoo7.com

 طريقة عمل محشى الممبار  Empty
مُساهمةموضوع: طريقة عمل محشى الممبار     طريقة عمل محشى الممبار  I_icon_minitimeالإثنين يوليو 04, 2011 6:35 am

انا سارق الموضوع ده كالعاده cheers cheers cheers cheers محدش يفتن عليا


شوفى بقى يا ستى تجيبى الممبار من رالراجل بس قوليلوا ممبار بتاع البقرة عشان بيبقى كبير غير ممبار الخروف بيبقى رفيع
ثم لو الراجل نظفهولك ماشى لو عاوزة تنظفيه انتى بنفسك اقلك الطريقة
تأخذى الممبار وتطعيه بالمقص الى قطع طول بعض قطع طويلة شوية
وتأخذى كل قطعة وتقلبيها بصبعك وتجيبى معلقة كبيرة بتاعت اللأكل وتحكى بيها الممبار ثم كل واحدة كده لحد كله ما ينظف
ثم تغسليه كويس وتنقعيه فى كروانة بماء وخل كتير وتتركيه فى الثلاجة للصبح
ثم تطلعيه وتقلبية كل واحدة وبعد ذالك تكونى مجهزة الحشو
الحشو
بصلتين بشراهم بالمبشرة
وتضيفيهم بحلة على النار وحطه زبدة فيها وشوية زيت
وتضربى طماطم فى الخلاط ولا تصفيهم
وبعد ذالك عندما تشوحى البصل على النار يدبل تضيفى عصير الطماطم من غير تصفيه وتتركيه على النار يسبك شوية
وتكونى بره غسله الآرز الكمية اللى هتحشى بيها
ومقطعة 2رزمة كسبرة و2رزمة شبت و2رزمة بقدونس
ومقطعاهم بالسكينة
وبعد ذالك لما الطماطم تسبك شوية
تطفى النار وتضيفى الأرز والخضرة وملح وفلفل وكمون وتأتى بمصفاه وتضعى بيها كل الحشو
ويكون تحت المصفى كروانة عشان الماية بتاعت الطماطم تنزل فيها
وتحشى الممبار عن طريق القمع تحطى القمع فيه ثم تضعى الآرز من فوق وتضغطى عليه من فوق بمعلقة صغيرة عشان الآرز ينزل
وتتركى فى الممبار وانتى بتحشى مسافات عشان اتنى عارفة الأرز بينفش
وتكونى فى حلة على النار حطة ماية وتتركيها ما تغلى وتسقطى الممبار فيها وحدة وحدة
وتتركيه على عين وسط يستوى
وبتأخذ ساعة ونصف
وبعد ذالك تطلعيه فى مصفاه
وتكونى مجهزة طاسة فيها شوية سمنة وزيت وتنحمرى الممبار
وبس حسبى

عشان بيطرقع الا تدعى على cherry



مسروق من منتدى من منتديات الطبخ وكده cheers cheers cheers cheers cheers
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://wwwadawy.yoo7.com
 
طريقة عمل محشى الممبار
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقة حفظ القرأن
» طريقة عمل اللوبيا الجافة
» طريقة عمل عجينة البيتزا...
» طريقة نشر مواضيعك فى المنتدى
» طريقة عمل سندوتش بيتزا (هوت دوج)

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
ابداع شباب بحرى :: المطبـــــــــــــــــــــــخ العربــــــــــــى-
انتقل الى: